2
                                       Уважаеми клиенти, можете да се свържете с нас по Skype, за да зададете своите въпроси като използвате някое от Skype имената, посочени в страницата "за нас". Нашите онлайн асистенти са на ваше разположение всеки работен ден от 10 до 18 часа.                                                    | форум | за нас | начало | english    
начало > Англия > обучение > въпроси и отговори  
 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Благодарим на всички наши клиенти, които с въпросите си ни помогнаха да изготвим тази страница.
Ако не намерите отговор на вашия въпрос пишете ни на адрес: agencypan-vt.com .

ОТНОСНО КУРСОВЕТЕ

РАБОТА

СТУДЕНТСКИ СТАТУТ

ПОДГОТОВКА НА ДОКУМЕНТИ

УСЛОВИЯ И ИЗИСКВАНИЯ

НАСТАНЯВАНЕ И ПРЕБИВАВАНЕ В ЛОНДОН

ОТНОСНО ОФЕРТАТА

ГАРАНЦИИ


ОТНОСНО КУРСОВЕТЕ

Какъв е периодът на обучение?
От 2 до 52 седмици по ваш избор.

Офертата сезонна ли е или целогодишна?
Целогодишна.

Кога започват курсовете?
Нови курсове започват всеки понеделник. Просто изберете дата-понеделник, която ви е удобна.

Къде се провеждат курсовете?
Курсовете се провеждат в колежи, намиращи се в Лондон и други градове в Кралството.
Можем да ви предложим богат избор от курсове според вашите предпочитания.

Достатъчен ли е дванадесет седмичен курс, за да се науча да говоря добре английски?
Нормалната продължителност на курсовете е: за Beginners и Ellementary Level - 6 седмици, а за всички останали нива - 12 седмици. Следователно три месеца са достатъчни да покриете всяко едно от нивата до Advanced. Все пак доколко добре говорите английски зависи от това, колко често го практикувате.

В кои езикови центрове в Лондон предлагате обучение? Посочените цени в страницата ви за кое училище са?
Практика в нашата агенция е да не се предоставят имена на училища преди да се запишете. Подробна информация за курсовете е изложена на сайта. Ако не можете да намерите отговор на вашия въпрос не се притеснявайте да ни пишете.


РАБОТА

Ще ми помогнете ли да си намеря работа?
Да - можем да ви помогнем да започнете работа със собствен бизнес като самонаети (Self employed) и ако е необходимо и да ви регистрираме фирма (Limited company).
Можете да разгледате всички позиции на адрес www.bulstreams.com.

Можете ли да ми съдействате да работя, ако не съм студент в UK или съм прекратил обучението си?
Да.

Каква работа предлагате и какви са условията ви?
Предлагаме ви позиции и предимно в обслужващия сектор – хотели, ресторанти, заведения за бързо хранене, куриерски компании, семейства и др. – като обслужващ персонал, продавач, сервитьор, барман, готвач, рецепционист, пиколо, камериер, шофьор, домашна помощничка за гледане на деца или възрастни хора и др. Трябва да се има предвид, че в почти всички случаи се изисква владеене на английски в някаква степен, поне към средно ниво.

Към всеки клиент подхождаме индивидуално. Нашата услуга се извършва на базата на договор. По-горе изброените работи са най-често предлаганите. Можем да ви дадем информация за Британски агенции за работа, чрез които да си намерите работа в желана от вас област.

Възрастта проблем ли е при намирането на работа?
За всяка възраст има подходяща работа и за всяка работа можете да кандидатствате, ако сте на подходящата за нея възраст. В много случаи важна роля играе и опитът. Понякога имат възрастови предпочитания, например за куриери се предпочитат мъже до 35-40 г. Често предпочитат по-млади хора за бармани и сервитьори.

Как стои въпроса с работата? Нещо осигурено?
Ние ви предлагаме и вие можете да заминете с осигурен контракт за самонает, който ще подпишете с компанията, за която ще извършвате услуги там.

Относно видовете работа вижте предишните въпроси.

Заплащане?
Заплащането в UK започва от минималното, което от октомври 2013 г. е 6,31 GBP на час и за сферите, в които можем да предложим контракти може да стигне до 8-9 GBP на час.

Всеки сам ли си търси работа?
Ние можем да ви осигурим един първоначален контракт за самонает, а след това вие можете сами да си търсите допълнителна работа. Разбира се може да ползвате и агенции за работа, които да ви намерят и позиция за трудов договор. В Англия и България намирането на работа по трудов договор от агенции е безплатно. Никой няма право да ви взема пари за това, че ви е уредил работа по трудов договор. Агенциите за работа получават възнаграждението си само от работодателите.

На колко часа работа имам право?
Като студент имате право да работите законово 20 часа седмично по време на курсовете и неограничено време през ваканциите (общата годишна студентска ваканция е 3 месеца), когато става въпрос за работа на трудов договор. Но като самонаети можете да работите неограничено време.


СТУДЕНТСКИ СТАТУТ

Кой може да придобие студентски статут?
Всеки който е записал full time (минимум 15 часа седмично) курс на обучение може да придобие студентски статут.

Как се удостоверява студентският статут?
Студентският статут се удостоверява с документ от съответното учебно заведение.ПОДГОТОВКА НА ДОКУМЕНТИ

Колко време ще отнеме подготовката на документите?
До 1 седмица.

След колко време мога да замина след като се запиша? За колко време приблизително се организира заминаването?
Може да заминете и след 3-4 дни, но ние ви съветваме да си осигурите поне 3-4 седмици. Достатъчното време до заминаването ще ви осигури закупуването на по-евтин самолетен билет, спокойно уреждане на квартирата (някои от нашите партньори искат подаване на заявката минимум две седмици преди датата на настаняването), както и изрядна подготовка на пакета с документите ви и на вашия багаж.


УСЛОВИЯ И ИЗИСКВАНИЯ

Какви са условията за кандидатстване за езиково обучение в Англия? Какво трябва да направя, за да се запиша?
Няма възрастови ограничения. (Кандидати под 18 г. трябва да пътуват с придружител.) Не се изисква да сте студент в България.

За да се запишете трябва да попълните форма за кандидатстване, тест и да подпишете договор с агенцията, в който са описани услугите, които предоставяме.

Има ли възрастови ограничения?
Не. (Кандидати под 18 г. трябва да пътуват с придружител.)

Трябва ли да имам някакви познания по английски език, за да се запиша в курсовете, които предлагате?
Можем да ви запишем и от първото ниво, но за вас ще е по-добре да имате поне елементарно ниво.

Какво трябва да направя, за да се запиша? Какви са условията и реда за заминаване?
За да се запишете трябва:

1/ да попълните форма за кандидатстване и граматически тест от 50 въпроса

2/ да подпишете договор с агенцията, в който са описани услугите, които предоставяме и сумите, които трябва да заплатите

3/ да заплатите съответните такси (обучение, квартира, обслужване)

Трябва ли да съм студент, за да се запиша в курсовете, които предлагате?
Не.

Трябва ли да имам банкова сметка и в каква валута?
Не е задължително.

Трябва ли да си направя здравна застраховка?
За студентите в UK се изисква да имат поне едногодишна здравна застраховка или Европейска здравна карта. Ако желаете може да си направите здравна застраховка и при нас. Имайте предвид, че като чуждестранен студент в Обединеното кралство имате право на безплатно здравеопазване при спешни случаи (краткосрочно лечение).

Задължително условие ли е да си студент?
Не. Всеки, който желае да учи английски език, може да се запише в нашите курсове. След като се запишете вие получавате статут на студент в Англия.

Трябва ли да имам добро владеене на Английски език?
Не.

Кога се очаква да замине следващата група?
Курсове започват всеки понеделник. Вашето заминаване не зависи от това дали се е събрала група. Изпращаме предимно индивидуални курсисти или малки групи от 2-3-ма души. Въпреки това при записване на група над 2 човека предоставяме отстъпка от таксата за обслужване минимум 10%.


НАСТАНЯВАНЕ И ПРЕБИВАВАНЕ В ЛОНДОН

Къде ще живея в Лондон (при какви условия)?
Оферта 1: Ще живеете в къща английски тип (или апартамент), със съквартиранти, обзаведена стая с ползване на баня, тоалетна и кухня. 1-3 зона на Лондон (Лондон е разделен на 6 зони). На 10-20 минути път от колежа с метро.
Оферта 2:
Ще живеете при семейство, в къща английски тип, обзаведена стая с ползване на баня, тоалетна и кухня. 3-4 зона на Лондон. На около половин час път от колежа с метро. (Ако имате включена закуска, обед и/или вечеря ползването на кухня е ограничено.)

Какви разходи ще имам в Лондон?
На седмица:

1/ За квартира: 55-90 GBP (в зависимост от типа квартира)

2/ храна: 20-25 GBP

3/ транспорт: 20-25 GBP

4/ джобни пари: 10-20 GBP

Общо: 105-160 GBP

Как стои въпросът с храната?
Ако сте заплатили към квартирата и храна, ще ви бъде сервирана от семейството, при което сте настанени. В противен случай трябва да си пазарувате и готвите самостоятелно. Подробни инструкции ще получите от нас преди вашето заминаване.


ОТНОСНО ОФЕРТАТА

Колко пари ще ми струва всичко, за да замина?
Виж Цени - пакети.

По-долу ви предоставяме списък на разходите по вашето заминаване:

1/ Такса за обучение

2/ Такса за квартира

3*/ Такса за посрещане и настаняване

4/ Такса за обслужване

5/ Самолетен билет (от 70-80 EUR) или автобусен билет (200-300 лв.)

6/ Джобни пари за първия месец (400-500 GBP)

7*/ Международна студентска карта за ползване на намаление при закупуване на самолетен билет, посещение на забележителности и др.(10 USD)

Отбелязаните със “*” суми не са задължителни.


ГАРАНЦИИ

Как ще гарантирате, че след като ви платя ще ми помогнете да замина?
Взаимоотношенията между нас и нашите клиенти се градят на базата на договора подписан между двете страни, но не се изчерпват само с него. Агенция ПАН-ВТ е една от първите частни фирми в България, регистрирана още през 1991 г. През всички тези години сме се стремили да намерим най-близкия път до вас – нашите клиенти. Доверието, което сме изградили сред вас, дава смисъла на нашето съществуване.

Подробности за Агенция ПАН-ВТ ще откриете тук. Разнообразна информация за нас можете да намерите и в Google, ако напишете "ПАН-ВТ".